Autourheilu

Autourheilu
KIIHDYTYSAJOT OVAT MIELENKIINTOINEN KILPAILU
by Pasi/ on 07 Nov 2021

KIIHDYTYSAJOT OVAT MIELENKIINTOINEN KILPAILU

Drag race eli kiihdytysajot on suhteellisen yksinkertainen idealtaan. Siinä kaksi autoa on rinnakkaisilla radoilla ja ne kilpailevat siitä, kumpi pääsee nopeimmin lähdön jälkeen maaliin. Suomessa järjestettävät kisat ovat normaalisti kaksipäiväisiä, jolloin ensimmäinen päivä kuluu karsinta- ja lajitteluajoissa sekä toisena päivänä on tarjolla eliminaattorikaavion mukaiset lähdöt. Niissä aina lähdön voittaja jatkaa kilpailua ja hävinnyt putoaa kilpailusta kokonaan pois. Miten Kiihdytysajot Etenevät? Kilpailun alku saattaa näyttää upealta, kun kilpailijat lämmittävät renkaansa. Sitä kutsutaan burnoutiksi.

Autourheilu
SIERRA COSWORTH
by Pasi/ on 31 Aug 2021

SIERRA COSWORTH

Sierra Cosworth on usean autoharrastelijan mielenkiinnon kohteena, sillä kyseessä on yksi Fordin legendaarisimmista automalleista. Kyseessä on alkuperäisen Ford Sierran variaatio, jossa pellin alle oli laitettu reilusti hevosvoimia. Tyylikkään ja urheilullisen ulkonäön ja tehokkuuden ansiosta autosta kehittyi klassikko, josta monet unelmoivat vielä tänäkin päivänä. Tässä artikkelissa käymme läpi auton historiaa ja ominaisuuksia, joten kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Sierra Cosworthiin. Sierra Cosworth Kehitettiin 1980-Luvulla Alun perin automalli kehitettiin 1980-luvun alkupuolella. Ajatuksena oli valmistaa Fordin mallistoon tehokas ja urheilullinen auto, joka täydentäisi valmistajan valikoimaa hieman erilaisella autolla.

Autourheilu
DRAG RACING ON VAUHTIAJOA PARHAIMMILLAAN
by Pasi/ on 16 May 2021

DRAG RACING ON VAUHTIAJOA PARHAIMMILLAAN

Drag Racing eli kiihdytysajot syntyi Kalifornian aavikolla 1930-luvulla, kun moottorit paranivat, kuljettajat rohkaisivat toisiaan ja nopeudet nousivat yli 100 kilometriin tunnissa. Tällaisten kisojen tarkoituksena on päästä maaliviivan yli mahdollisimman nopeasti. Vaikka kisat ovat erittäin suosittuja Yhdysvalloissa, ovat ne myös levinneet muualle maailmaan. Myös Suomessa järjestetään vuosittain kiihdytysajojen SM-kilpailuja sekä FIA-kisat, joissa kilpailevat kovimman luokan autot ja kuskit. Drag Racing On Säädeltyä Kilpailun vakiopituus on 402 metriä FIA:n ja NHRA:n sääntöjen mukaan.

Autourheilu
RALLI – VAUHDIN HURMAA
by Pasi/ on 08 Mar 2021

RALLI – VAUHDIN HURMAA

Ralli, tuo suomalaisten suosima laji, joka saa sykkeet kohoamaan ja tunteet kuumenemaan. Laji voi hyvin ja vauhtia riittää vuodesta toiseen. Se on ollut pitkään seuratuin autourheilulaji, jopa kuusikymmentä luvulta saakka. Käsite ”lentävät suomalaiset” on lähtenyt ilmoille jo tuolloin ja MM-tasolla asti ovat monet suomalaiset kuskit niittäneet mainetta ja kunniaa. Suomessa Voi Harrastaa Rallia Monessa Eri Luokassa Kilpailuja järjestetään ympäri Suomea niin kesäisin kuin talvisinkin. Koska luokkia on monia, harrastaminen on mahdollista eri tasoilla ja budjeteillakin.

Autourheilu
Mikä On Historic Race Finland
by Pasi/ on 27 Jan 2021

Mikä On Historic Race Finland

Historic Race Finland on historiallisten kilpa-autojen harrastusta vaaliva taho. Se järjestää myös historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja. HRF on monille autoharrastajille tuttu, sillä sen toiminta on käynnistynyt jo 1990-luvun alussa kerhokilpailujen merkeissä. Kansalliset kalenterikilpailut tulivat kuitenkin nopeasti mukaan kuvioihin ja nykyään sillä on hyvin merkittävä ja tärkeä osa suomalaisessa rata-autoilussa. Etenkin rallisprint on monille tuttu tapahtuma. Historic Race Finland on mukava matalan kynnyksen harrastus kaikille historiallisista kilpa-autoista kiinnostuneille. Se antaa loistavaa vaihtelua esimerkiksi pelaamisen, arkielämän ja töiden ohelle kaikille, jotka haluavat ihailla vanhoja autoja, kilpailla sekä tavata samanhenkisiä ihmisiä.