RALLI – VAUHDIN HURMAA

post thumb
Autourheilu
kirjoittanut Pasi/ 08 Mar 2021

RALLI – VAUHDIN HURMAA

Ralli, tuo suomalaisten suosima laji, joka saa sykkeet kohoamaan ja tunteet kuumenemaan. Laji voi hyvin ja vauhtia riittää vuodesta toiseen. Se on ollut pitkään seuratuin autourheilulaji, jopa kuusikymmentä luvulta saakka. Käsite ”lentävät suomalaiset” on lähtenyt ilmoille jo tuolloin ja MM-tasolla asti ovat monet suomalaiset kuskit niittäneet mainetta ja kunniaa.

Suomessa Voi Harrastaa Rallia Monessa Eri Luokassa

Kilpailuja järjestetään ympäri Suomea niin kesäisin kuin talvisinkin. Koska luokkia on monia, harrastaminen on mahdollista eri tasoilla ja budjeteillakin. Harrastajan omat tavoitteet ratkaisevat, millaisia valmiuksia tulisi olla. Kilpailuihin osallistuvalla tulee olla voimassaoleva ajokortti, lisenssi ja rallitutkinto. Toiselta ohjaajalta ei vaadita ajokorttia, mutta muutoin samat vaatimukset koskevat häntäkin. Auton on oltava luokiteltuna kansallisesti tai kansainvälisesti johonkin ryhmään ja tieliikenteeseen katsastettu.

Euroracing -sivustolla kerrotaan muistakin suomalaisten sydämiä lähellä olevista autolajeista. Kaikista rakkain tuntuisi kuitenkin olevan juurikin ralli. Ehkä se johtuu siitä, että laji on hyvin maanläheinen ja helposti lähestyttävä. Jopa nuorille on omat sarjansa, jossa kilpaillaan Juniorimestarin tittelistä. Alle 18-vuotiaille on omat kilpailunsa kuten myös naisillekin. Autoillekin on omansa, löytyy niin neli- kuin kaksivetoistenkin vaihtoehdot.

Ralli – Sorateiden Grand Prix

Suurin vuosittainen tapahtuma järjestetäänkin Suomessa, Neste Ralli, joka on MM-tasoinen. Se houkuttelee paikalle huimat määrät faneja ja maailmanluokan kuljettajia. Keski-Suomen soratiet ovat kovassa käytössä rallin aikaan ja Jyväskylässä tulvii samanhenkisiä ihmisiä. Tämä tapahtuma onkin yksi tärkeimmistä kulmakivistä lajin parissa.