Mikä On Historic Race Finland

post thumb
Autourheilu
kirjoittanut Pasi/ 27 Jan 2021

Mikä On Historic Race Finland

Historic Race Finland on historiallisten kilpa-autojen harrastusta vaaliva taho. Se järjestää myös historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja. HRF on monille autoharrastajille tuttu, sillä sen toiminta on käynnistynyt jo 1990-luvun alussa kerhokilpailujen merkeissä. Kansalliset kalenterikilpailut tulivat kuitenkin nopeasti mukaan kuvioihin ja nykyään sillä on hyvin merkittävä ja tärkeä osa suomalaisessa rata-autoilussa. Etenkin rallisprint on monille tuttu tapahtuma.

Historic Race Finland on mukava matalan kynnyksen harrastus kaikille historiallisista kilpa-autoista kiinnostuneille. Se antaa loistavaa vaihtelua esimerkiksi pelaamisen, arkielämän ja töiden ohelle kaikille, jotka haluavat ihailla vanhoja autoja, kilpailla sekä tavata samanhenkisiä ihmisiä.

Historic Race Cup

Historic Race Cup on Historic Race Finland:n järjestämä vuosittainen ratasarja, joka on järjestetty Suomessa jo yli 20 vuoden ajan. Se tarjoaa tapahtumia näyttävillä ja jännittävillä kilpailuilla. Euroracing tarjoaa paljon tietoa erilaisista kilpailuista joihin auton kanssa voi osallistua.

Historic Race Cup kerää vanhoista autoista ja autokilpailuista kiinnostuneet ihmiset yhteen viettämään kesäistä viikonloppua. Tapahtumat sijoittautuvat kesäkuukausien ajalle ja niitä järjestetään useilla eri paikkakunnilla. Kullekin ajankohtaiselle tapahtumalle on usein myös aivan omat sivunsa, joista voi tarkastaa juuri kyseisen tapahtuman esittelyn, kartan ja kilpailijalistan.

Kuka Pääsee Kilpailemaan?

Historic Race Finland tarjoaa loistavan mahdollisuuden harrastaa rata-ajoa, sekä kilpailla herrasmiesmäisessä hengessä. Mutta mitä kilpailijalta vaaditaan? Kilpailija tarvitsee ainakin seuraavat asiat:

• Yleensä vähintään 16 vuoden vähimmäisiän • HRF:n jäsenyyden • Kilpailulisenssin voimassa olevalla rataleimalla • Sääntöihin sopivan auton ja sen asiapaperit • Henkilökohtaiset ajovarusteet

Kuinka Jäseneksi Pääsee?

Rallisprint ja monet muut HRF:n tapahtumat kiinnostavat monia. Itse kilpaileminen vaatii tietenkin jäsenyyden. Jäsenyyttä ei kuitenkaan tarvita, jos kuuluu jo johonkin toiseen autourheiluseuraan ja aikoo kilpailla ainoastaan kalenterikilpailuissa. HRF:n jäsenyys antaa tässäkin tapauksessa erilaisia lisäetuja, kuten kilpailukutsuja ja etukäteisinfoa.

Rallisprint ja monet muut tapahtumat saavat etenkin vanhoista autoista kiinnostuneet hakemaan jäsenyyttä. Jäseneksi voikin hakea kuka tahansa. Esimerkiksi kilpa-auton omistaminen ei ole jäsenyyden ehtona. Jäseneksi pääsee täyttämällä hakukaavakkeen ja maksamalla liittymismaksun, joka ei ole kovin suuri. Jäsenmaksukin on hyvin alhainen, koska sen tarkoituksena ei ole pelotella harrastajia pois mukavan lajin parista. Jäseneksi pääsee siis hyvin matalalla kynnyksellä.